Herbamix Aortamix

Herbamix Aortamix

HERBAMIX AORTAMIX szuszpenzió

AORTAMIX oldat 1 liter, 5 liter

Javallatok:

  • Pulykaállományokban az ún. aortarepedés megelőzésére, kétszer 2 héten át itatva, a 5-6. és a 9-10. élethetekben, 0,3 – 0,5 ml termék / liter ivóvíz / nap (30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap) adagban.
  • COBB típusú brojler állományokban a rézhiányos tünetek megelőzésére, a hízlalás utolsó 3 hetében, hetente 2 – 3    alkalommal itatva, 0,3 – 0,5 ml termék / liter ivóvíz / nap (30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap) adagban.

 

Összetevők:

E-vitamin: Antioxidáns, védi az erek falát és a sejtek membránjait a szabadgyökök káros hatásaitól. Baromfinál a hiányában exudativ diathaesis, szív- és vázizom elfajulás, encephalomalatia jelentkezik.

Szelén (só formában): Antioxidáns. Hiánya esetén izomelfajulások jelentkeznek. Baromfiesetében ún. „fehérizom-betegség” és „hirtelen szívhalál” jelentkezik. Biztosítja a hasnyálmirigy egészséges működését, következményesen a fehérje-, a szénhidrát- és a zsíremésztést javítja.

Réz (só formában): Egyrészről antioxidáns, sejtmembrán és érfalvédő; másrészről a vasmellett a legjelentősebb vörösvértest és vérképző mikroelem. Támogatja az erek falának rugalmasságát okozó kollagén-rost szintézist.

Metil–metionin: Aktív metilcsoportjai a májsejtek anyagcsere-folyamataiban megakadályozzáka máj zsíros elfajulását. Szükséges a nukleinsavak, az immunglobulinok szintéziséhez; a szervezet megfelelő immunválaszához is. Hatására fokozódik a testtömeg-gyarapodás, valamint a vakcinázásokat követő immunválasz.

Nikotinsavamid (B3): A szervezetben mintegy 150 különböző enzimatikus anyagcserefolyamatban vesz részt, mint nélkülözhetetlen faktor. Legfontosabbak a citrát-kör, a glükózbólvaló energianyerés, a glükogén formában való energiaraktározás, a méregtelenítés és az aminosavak lebontása. A sejtekben mért mennyiségéből számítható a sejtek energiaszintje! Élénkíti a vérkeringést, csökkenti a vérnyomást.

Rutin (P-vitamin): Egy olyan flavon-glükozid, mely növeli az erek falának ellenállását a fokozódó vérnyomással szemben és csökkenti az érfal és a sejtfal áteresztőképességét.

 

Általános adagolás:

0,3 – 0,5 ml termék / liter ivóvíz / nap (azaz 30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap)

FOLYÉKONY KIEGÉSZÍTŐ TAKARMÁNY

Figyelmeztetés: C-vitaminnal és savanyítókkal együtt egy ivóvízbe nem keverhető!

Kiszolgálhatóság: Recept nélkül kiadható takarmány-kiegészítő!

Élelmezés egészségügyi várakozási idő: 0 nap !

Gyártó: EISEMANN KFT, Dabas (HU-13100032).

Forgalmazó: HERBAMIX TRADE KFT

1144 Budapest, Gvadányi u. 13. 2.ép., B.lh., Fszt. 1.

Tel.: +36/70/31-81-543,

E-mail: herbamix@herbamix.eu