1 liter, 5 liter oldat

Javallatok:

  • A tojástermelés és a tojáshéjkeménység növelésére, illetve a keltethetőség és a kikelt csibék vitalitásának fokozására, valamint a tojássárgája színének javítására: 0,3 – 0,5 ml termék / liter ivóvíz / nap (30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap) adagban, hetente 2 – 3 alkalommal a tojószezon kezdete előtt 3 – 4 héttel kezdve a szezon végéig, HERBAMIX HEPAR –ral együtt itatva.
  • Libaállományokban a tollképzés fokozására a fosztások közötti időszakokban: 0,3 – 0,5 ml termék / liter ivóvíz / nap (30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap) adagban, hetente 2 – 3 alkalommal itatva.
  • Kocasüldők ivarérésének fokozására a kiválogatástól az első termékenyítésig: 30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap adagban, hetente 2 – 3 alkalommal itatva.
  • Kocák ivarzásba lendülésének fokozására és a termékenyülés javítására: 30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap adagban, választás előtt 5 napon át és termékenyítés után is 5 napon át itatva.
  • Szarvasmarha állományokban az ivarzások és a vemhesülések javítására, továbbá a magzatburok-retenció és a szomatikus-sejtszám csökkentésére: 30 – 50 ttkg / 1 ml termék / nap adagban, a szárazra állítástól az ellésig hetente 2–3 alkalommal.
  • Juhállományokban az ivarzások és a vemhesülések javítására: 1,5 – 2,0 ml / anyajuh / nap adagban, üzekedés előtt 7 nappal kezdve heti 3x üzekedés végéig. Kombinálható HERBAMIX HEPAR –ral. A kosoknak is érdemes adni a sperma minőség javításáért.

Összetevők:

Béta-karotin: Antioxidáns hatású karotinoid, védi a biológiai membránokat (erek fala, légző- és bélhám, stb.) a szabadgyökök káros hatásaitól. A fehérvérsejtek aktivitásának fokozásával stimulálja az immunrendszert. Közvetlenül hat a petefészek sejtjeire, javítja a szaporodásbiológiai mutatókat (tüszőérés, ivarzás, alomszám, keltethetőség, vitalitás, stb.).

E-vitamin: Antioxidáns, védi a sejtek membránjait a szabadgyökök káros hatásaitól és az izomzatot az elfajulásoktól. Immunstimuláns, fokozza az immunválasz során az ellenanyagok termelését és az ellenállóképességet. Pozitív hatású a reprodukciós folyamatokra.

Szelén (só formában): Antioxidáns, az E-vitaminnal közösen, egymás hatását erősítve védik a sejtek membránjait a szabadgyökök káros hatásaitól és az izomzatot az elfajulásoktól. Fokozza az ellenállóképességet. Hiánya esetén szaporodásbiológiai és szív-érrendszeri problémák lépnek fel.

Mangán (só formában): Több létfontosságú enzim aktivátora a szervezetben. Fontos szerepet tölt be a porcok és a csontok egészséges fejlődésében, következményesen a zsír-, a fehérje- és a szénhidrát anyagcserében; a tápanyagok megfelelő hasznosításában. Szükséges a normális szaporodásbiológiai és idegrendszeri működéshez.

Cink (só formában): Nélkülözhetetlen a fehérjék és a DNS szintéziséhez. Fontos szerepet játszik a szaporodási szervek egészséges kifejlődésében. Befolyásolja a hámszövet képződését, a kollagén-rost szintézist, a csontnövekedést és immunstimuláns hatású.

Metil-metionin (Metionin analóg): Aktív metilcsoportjai a májsejtek anyagcsere folyamataiban megakadályozzák a máj zsíros elfajulását. Központi szerepet játszik az anyagforgalmi zavarokból származó termeléscsökkenés megelőzésében. Az anyagcsere során a metil-csoportok leadása után a derivátumból kéntartalmú metionin keletkezik, melyet az immunfolyamatokban használ fel a szervezet. Kén szükséges a nukleinsavak, az immunglobulinok szintéziséhez; a szervezet megfelelő immunválaszához. Hatására javul a termékenyülés és a sperma minősége, valamint javul a tojáshozam és a keltethetőség.

 

Kiszolgálhatóság: Recept nélkül kiadható takarmánykiegészítő!

Élelmezés egészségügyi várakozási idő: 0 nap !

GYÁRTÓ: EISEMANN KFT, Dabas (kódszáma: HU-13-100032).

Forgalmazó: TolnAgro Állatgyógyászati Kft., 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 146.

Viszontforgalmazó: HERBAMIX TRADE KFT

1144 Budapest, Gvadányi u. 13. 2.ép., B.lh., Fszt. 1.

Tel.: +36 70 3181543,

E-mail: herbamix@herbamix.eu

Szakértelem

, , , , ,

Közzétéve

2015-04-30

Hozzászólás írása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .